ثبت اختراع بین المللی

ساخت وبلاگ

جستجو در علائم تجاری یا برند های ثبت شده

به منظور ثبت یک علامت تجاری جدید در ایران ابتدا باید در علائم ثبت شده پیشین جستجو انجام دهیم تا از عدم ثبت آن توسط افراد دیگر مطمئن شویم. جهت انجام جستجو علائم تجاری ثبت شده، چنانچه عنوان مورد نظر از چند کلمه تشکیل شده باشد، بهتر است هر کلمه را به صورت جداگانه جستجو نمایید. در نظر داشته باشید چنانچه عبارت مورد نظر شما دارای چند کلمه باشد، اگر هر یک از کلمات قبلا توسط شخص دیگری در همان طبقه و با همان کالا/خدمت ثبت شده باشد، درخواست ثبت علامت شما رد خواهد شد. البته لازم به ذکر است بطور کلی دستورالعمل ثبت علائم تجاری دارای استثنائات فراوانی به منظور رد یا پذیرش درخواست ثبت می باشد.

 

متقاضی ثبت علامت تجاری در ایران برای هر کدام از کالا/خدمات مورد نظر باید مجوز فعالیت از مراجع ذی صلاح (پروانه کسب، جواز تاسیس، پروانه بهره برداری و مانند آن) را داشته باشد. درج موضوع فعالیت در روزنامه رسمی شرکت به عنوان مجوز فعالیت قابل قبول نمی باشد. همچنین جهت درخواست عناوین غیر فارسی (شامل ترکی آذربایجانی، کردی، لری، انگلیسی و ...) نیاز است کارت بازرگانی اتاق بازرگانی (کارت عضویت اتاق بازرگانی مورد قبول نمیباشد) به نام متقاضی در اظهارنامه درج گردد.

 

تعریف قانون:

الف ـ علامت يعني هر نشان قابل رؤيتي كه بتواند كالاها يا خدمات اشخاص حقيقي يا حقوقي را از هم متمايز سازد.

ب ـ علامت جمعي يعني هر نشان قابل رؤيتي كه باعنوان علامت جمعي در اظهارنامه ثبت معرفي شود و بتواند مبدأ و يا هرگونه خصوصيات ديگر مانند كيفيت كالا ياخدمات اشخاص حقيقي و حقوقي را كه از اين نشان تحت نظارت مالك علامت ثبت شده جمعي استفاده مي‌كنند متمايز سازد.

ج ـ نام تجارتي يعني اسم يا عنواني كه معرف و مشخص‌كننده شخص حقيقي ياحقوقي باشد.

*هر کلمه، حرف، عدد، ترسیمات دستی یا هندسی، عکس، شکل، رنگ یا ترکیبی از اینها که توانایی معرفی یک مجموعه را داشته باشد و باعث تشخیص یک کالا از سایر کالا ها شود علامت تجاری محسوب می شود و قابل ثبت می باشد . در برخی از کشورها شعارهای تبلیغاتی نیز به صورت انحصاری قابل ثبت می باشد

 

علائم غیر قابل ثبت در ایران:

1- واژه های عام (مانند گوشی برای گوشی تلفن)

2- واژه های توصیف کننده (مثلاً شور برای نمک و به همین صورت کلماتی مانند زیبا، گرد، دقیق، برتر، مربوط، نرم، محکم، بهتر و...)
3- واژه های گمراه کننده یا فریب دهنده: واژه هایی هستند که مصرف کننده را نسبت به ماهیت، کیفیت و یا مبدأ ساخت، تولید و عرضه محصول گمراه نمایند (مثلاً روغن ماشین مشتق از مواد نفتی همراه با تصویر چکیده ذرت مردود خواهد کرد که این روغن ماشین از منابع گیاهی استحصال شده است.) و یا ساعت همراه با تصویر نقشه کشور سوئیس چنانچه ساعت ساخت سوئیس نباشد مردود خواهد بود (اخطار نشان جغرافیایی)

4- واژه ها و علائم خلاف نظم عمومی و موازین شرعی باشد.

5- پرچمها، نشانهای سلطنتی، علائم رسمی دولتها و نشان کشورها و سازمانهای بین المللی که نمونه ای از آنها به دفتر بین المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) اعلام شده است.

6- عین یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری که برای همان کالا یا خدمات مشابه در ایران به ثبت رسیده باشد

ثبت اختراع بین المللی...
ما را در سایت ثبت اختراع بین المللی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nofan nofan بازدید : 202 تاريخ : شنبه 21 اسفند 1400 ساعت: 2:07

آمار اختراعات ایران در سال 1399

پایگاه تحلیل و جستجو دارایی فکری دارکوب با توجه به اطلاعات جمع آوری شده از مدارک منتشره در پایگاه روزنامه رسمی کشور و اداره ثبت اختراعات ایران، آمار و تحلیل مختصری از اختراعات ثبت شده در سال 1399 را ارائه میدهد. هر گونه  استفاده از این با ذکر منبع (پایگاه تحلیل و جستجو دارایی های فکری دارکوب) بلامانع است.

آمار اختراعات ایران سال 1399

 

بر اساس اطلاعات مذکور، در سال 1399 بیش از 10500 اظهارنامه در اداره ثبت اختراعات ایران به ثبت رسیده است که تعداد 1045 اظهارنامه، 9/9% تبدیل به گواهی ثبت اختراع شده است. لازم به ذکر است تاریخ اظهارنامه برخی از اختراعاتی که در سال 1399 به ثبت رسیده است مربوط به سال های قبل می باشد. در این سال تعداد 21 اختراع با حق تقدم خارج از کشور به ثبت رسیده است.

 

طبقه بندی بین المللی اختراع

تعداد و درصد طبقه بندی بین المللی اختراعات ثبت شده در این سال که زمینه فنی آنها را مشخص می کند به شرح زیر تقسیم بندی می شود:

 A. نیازهای بشری: 536 - 26%

B. عملیات اجرایی، حمل و نقل: 426 - 20%

C. شیمی و متالوژی: 295 - 14/4%

D. منسوجات و کاغذ: 148 - 7.2%

E. سازه های ثابت: 62 - 3%

F. مهندسی مکانیک، روشنایی، گرمایش، جنگ افزارها، انفجار: 236 - 11.5%

G. فیزیک: 218 - 10.6%

H. برق: 125 - 6.1%

 

مالکیت اختراعات

مالکان اختراعات ثبت شده در سال 1399 به شرح زیر تفکیک می شوند:

  • حقیقی: 1037 - 76.9%
    • آقا: 819 - 56.4%
    • خانم: 218 - 20.5%
  • حقوقی: 23.1
    • دانشگاه: 162 - 11.1%
    • شرکت: 121 - 8.3%
    • پژوهشگاه: 52- 3.5%

در خصوص طبقه بندی بین المللی و مالکان اختراع باید در نظر گرفت که با توجه به این که امکان دارد یک اختراع دارای چند طبقه بندی بین المللی و یا چند مالک باشد، مجموع عددی این دو بخش از جمع کل اختراعات ثبت شده بیشتر می باشد.

ثبت اختراع بین المللی...
ما را در سایت ثبت اختراع بین المللی دنبال می کنید

برچسب : جستجوی اختراع, جستجو اختراع ایران, جستجو, جستجو برند, اختراع, نویسنده : nofan nofan بازدید : 238 تاريخ : دوشنبه 16 فروردين 1400 ساعت: 12:34